CEO SUMMIT 2018

CEO Summit 2018

Human Cloud: Original Leadership

CEO Summit 2018

Sportief denkende leidinggevenden doen de bedrijven beter presteren. Toch wordt het in deze globale wereld steeds moeilijker om waarde te creëren. Meer en meer leidingegevenden worden moe…

De Human cloud – waar je verbindingen kan leggen tussen de mensen – is hier meer dan ooit aan de orde. In deze disruptieve tijden moet je het verschil maken door nieuw leiderschap te demonstreren.

Programma

Vrijdag 31 augustus 2018

8u00 – 8u45
Onthaal
8u45 – 9u00
Introductie
9u00 – 10u15
Herman Van Rompuy – Voorzitter EU-Raad 2010-2014 & Peter Van Rompuy – Vlaams Parlementslid
Herman Van Rompuy – De toekomst van Europa

Herman Van Rompuy, Belgisch politicus van de CD&V, werkte na zijn studies in de wijsbegeerte en Toegepaste Economische Wetenschappen eerst als econoom bij de Nationale Bank van België. Hij begon zijn politieke loopbaan in 1973 als nationaal ondervoorzitter van de jongerenafdeling van zijn partij.

Van Rompuy was premier van België in 2008-2009 en de eerste voltijdse voorzitter van de Europese Raad van 2010 tot 2014. Anno 2018 geeft Van Rompuy les in Leuven, Louvain-la-Neuve en Parijs en geeft hij dagelijks presentaties, als voorzitter van de denktank European Policy Centre.

Peter Van Rompuy – Uitdagingen voor de volgende vijf jaar

Peter Van Rompuy is Vlaams volksvertegenwoordiger en senator (CD&V), gespecialiseerd in economie, financiën, Europese aangelegenheden en … geluk. Begin 2016 gaf Van Rompuy zijn eerste boek uit, Economie zkt geluk, dat zich de vraag stelt hoe we welvarender en gelukkiger kunnen worden. Van Rompuy is ervan overtuigd dat verdere economische groei enkel mogelijk is als we ook groeien in geluk.

In 2017 verscheen zijn tweede boek, Democratie zkt. vertrouwen, dat antwoorden zoekt op populisme en extremisme. Van Rompuy, in de pers omschreven als stille kracht in het parlement, houdt het hoofd koel, maar het hart warm. Hij is mede-oprichter van TEDxLeuven waar innovatieve ideeën een podium krijgen.

10u15 – 11u00
Dr. Leen van Garsse – Hartchirurg Universitair Ziekenhuis Nijmegen
Dr. Leen Van Garsse

Leen Van Garsse is als Vlaamse hartchirurg sinds 2015 werkzaam in het universitair ziekenhuis van Nijmegen. Na haar opleiding als kinderhartchirurg aan de KULeuven heeft ze bijgedragen aan de uitbouw van de afdeling cardiochirurgie in Maastricht en heeft ze zich verder toegelegd op minimaal invasieve hartchirurgie.

Ze is een pionier in het plaatsen van hartkleppen via de bloedbaan. Als eerste ter wereld heeft ze een hartklep via de halsader geplaatst. Ze is internationaal opleider voor teams in vele centra van Latijns Amerika, Europa tot het Midden Oosten.

Leen maakt deel uit van het strijkkwartet Cava waar ze opzettelijk de tweede viool speelt.

11u00 – 11u30
Pauze
11u30 – 12u15
Jan De Schepper – Belgisch bedrijfsleider
Jan De Schepper

Jan De Schepper is Belgisch Bedrijfsleider en tevens bestuurder bij verschillende bedrijven en organisaties. Tot 2009 was hij actief als CEO van Telindus en VP bij Proximus.

12u15 – 13u45
Lunch
13u45 – 14u30
Bart De Smet – CEO Ageas
Bart De Smet

Bart De Smet behaalde diploma’s in de wiskunde, in de actuariële wetenschappen en in de bedrijfskunde en startte zijn carrière in het bank- en verzekeringswezen in 1982. In juni 2009 werd De Smet benoemd tot CEO van Fortis, dat een jaar later omgedoopt werd tot Ageas. Vorig jaar werd hij gelauwerd als Manager van het jaar 2016 en geprezen voor de manier waarop hij uit de as van Fortis een verzekeringsbedrijf met een sterke identiteiten een stevige balans deed groeien. Als CEO staat hij tussen zijn mensen en etaleert hij een grote bereidheid om naar alle stakeholders te luisteren.

14u30 – 14u45
Pauze
14u45 – 15u30
Paul Van Den Bosch – Topcoach
Paul Van Den Bosch

Paul Van Den Bosch werkt(e) in zijn 30-jarige coachcarrière met topatleten als motorcrossers Eric Geboers en Georges Jobé, veldrijder Sven Nys, renners van LOTTO Soudal en vele andere absolute toppers. Met zijn atleten behaalde hij vijf Europese- en tien wereldtitels in vijf verschillende sportdisciplines. Hij is Master in de Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen en in 2009 richtte hij met Bob Verbeeck van het sportmarketingbureau GOLAZO Sports het succesvolle Energy Lab op.

Paul Van Den Bosch schreef heel wat boeken, waarvan een aantal vertaald werden naar het Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans en Portugees. Zijn boek ‘Coach voor het leven’ stond wekenlang in de top-10 van best verkochte non-fictieboeken. In zijn laatste boek ‘Act like a Coach’ legt hij, samen met co-auteur Ronnie Leten, ex-CEO van Atlas Copco, in 40 ‘tips and tricks’ de link van de learnings uit de sportcoaching naar de bedrijfswereld.

15u30 – 16u15
Ingrid Ceusters – CEO Group Hugo Ceusters
Ingrid Ceusters

Ingrid Ceusters is tandchirurg en maakt sedert 1996 deel uit van de Raad van Bestuur van Hugo Ceusters N.V. waarvan zij Executive President werd in 2008. Sedert 2013 is zij Executive President van de Group HUGO CEUSTER-SCMS N.V..

Haar brede interesse in mensen, culturen, de politiek en maatschappij die de globale omgeving maken tot wat ze is, heeft geresulteerd in veel publicaties en opinies in meerdere media. Op deze wijze heeft zij niet alleen binnen de professionele wereld een breed netwerk opgebouwd met o.m. een bestuursmandaat bij Infrabel. Zij is tevens Vice President van de Special Olympics, bestuurder van meerdere musea, de Vlaamse Opera en vele andere organisaties.

Dit heeft geleid tot de benoeming van Commandeur in de Kroonorde in 2008. In 2016 ontving ze de IWEC-award voor internationaal, vrouwelijk ondernemerschap.

16u15 – 17u30
Receptie en Walking Dinner
17u30 – 18u15
Transfert Memorial Van Damme
18u15 – 19u00
Panelgesprek met Eddy Annys en Evi Van Acker
Eddy Annys

Eddy Annys is niet alleen een symbolische figuur in de wereld van de atletiek maar is tevens één van de pioniers van de Belgische uitzendwereld. Na zijn studies lichamelijke opvoeding aan de KULeuven, combineert Annys een job als commercieel vertegenwoordiger in de uitzendsector met een sportieve carrière op hoog niveau. Als voormalig Belgische hoogspringer is Eddy Annys nog steeds Belgisch recordhouder zowel outdoor (2,36 m) als in zaal (2,31 m).

In 1983 werd hij zelfs uitgeroepen tot Belgisch sportman van het jaar. Sinds 2016 bekleedt Annys de functie van Managing Director van Randstad België. Randstad Group Belgium overkoepelt de twee merken Randstad en Tempo Team en het shared service center.

Evi Van Acker

De Olympische Spelen lopen als een rode draad doorheen de indrukwekkende carrière van Evi Van Acker. In de aanloop naar de Olympische Spelen in Peking in 2008, die ze afsloot op de achtste plaats, brak ze door. Vier jaar later in Londen beleefde ze haar hoogtepunt en behaalde brons. Dankzij deze medaille werd ze datzelfde jaar verkozen tot Sportvrouw van het Jaar en kreeg ze ook de Vlaamse Reus en de Nationale Trofee voor Sportverdienste. Van Acker stond meer dan een decennia aan de top in de Laser Radial-klasse.

In 2017 zette Van Acker een punt achter haar zeilcarrière. Van Acker behaalde tijdens haar topcarrière een master in de bio-ingenieurswetenschappen voeding en een bachelor in de chemie. Momenteel is ze Client Success Manager bij Energy Lab waar ze haar passie voor sport en beweging inzet in de bedrijfswereld.

19u00 – 22u00
Memorial Van Damme

Sprekers

Herman Van Rompuy

Herman Van Rompuy

Peter Van Rompuy

Peter Van Rompuy

Leen Van Garsse

Dr. Leen Van Garsse

Jan De Schepper

Jan De Schepper

Bart De Smet

Bart De Smet

Paul Van Den Bosch

Paul Van Den Bosch

Ingrid Ceusters

Ingrid Ceusters

Eddy Annys

Eddy Annys

Evi Van Acker

Evi Van Acker

LinkedIn Updates

  Partners

  Locatie

  Living Tomorrow

  Indringingsweg 1
  1800 – Vilvoorde

  www.livingtomorrow.com

  De opbrengsten van dit event gaan naar vzw Habbekrats, een vormingsdienst voor jongeren uit randgroepen tussen 10 en 21 jaar. Meer info: www.habbekrats.be