CEO SUMMIT 2022

CEO Summit 2022

Human Cloud: Original Leadership

26 augustus 2022

AG Campus

CEO Summit 2022

Beste CEO & Voorzitter,

Meer dan 200 CxO’s en Voorzitters van bedrijven en organisaties gevestigd in België namen deel aan de CEO Summit 2022 op vrijdag 26 augustus.

In de 2022-editie van de CEO Summit ‘Human Cloud – Original Leadership’ ging de aandacht sterk naar ‘omgaan met druk’ en de impact ervan op de leiders en hun medewerkers. Een leven in evenwicht maar toch relevant, interessant en duurzaam, daar wilt iedereen naartoe. De weg die je daarvoor moet volgen is niet altijd duidelijk, zeker niet rechtlijnig maar toch wel uitdagend. Hierin speelt de CEO en Voorzitter een cruciale rol. Leiders hebben niet alleen impact op de motivatie en het engagement van de medewerker tijdens de werkuren maar op zijn of haar hele leven. Dit besef – en vooral hoe de leider hiermee omgaat – zal bepalen of en hoe lang hij/zij de rol van CEO zal kunnen spelen.

Herbeleef de editie van 2022 via deze video

Programma

26 augustus 2022

8u00 – 8u40

Ontvangst

8u45 – 9u00

Transfert naar auditorium

9u00 – 9u10

Welkomstwoord

9u10 – 9u25

Hans De Cuyper
CEO Ageas

Hans De Cuyper behaalde zijn diploma wiskunde (1991) en in actuariële wetenschappen aan de Universiteit van Leuven (KUL) (1993) en in 2004 een Executive MBA in Financial Services aan de Vlerick Leuven Gent Management School.

Hans vervoegde Ageas group in 2004 als Director Insurance Management Asia in Hong Kong. In 2007, verhuisde hij naar Maleisië om er Chief Financial Officer te worden van Etiqa Insurance & Takaful, de joint-venture tussen Maybank and Ageas. Van 2011 tot 2013, was hij lid van het Executive Committee van Maybank, de eerste bank in Maleisië, en Chief Executive Officer van Etiqa.

Van september 2013 tot september 2015, was Hans Chief Financial Officer van AG Insurance, het Belgische filiaal van Ageas.
Sinds oktober 2015 was hij Chief Executive Officer van AG Insurance en in die rol ook CEO van het segment ‘België’ binnen de groep. Vijf jaar later werd hij aangesteld als CEO van Ageas en niet-onafhankelijk uitvoerend lid van de Raad van Bestuur.

9u25 – 10u05

Herman Van Rompuy
Voorzitter EU-raad 2010-2014

Als voormalig president van de Europese Raad werpt Herman Van Rompuy een blik op de toekomst van de EU. Met het nieuwe leiderschap dat onlangs aangesteld is, zal het landschap een ander uitzicht krijgen. De Brexit zindert na. Sedert 21 februari 2022 is Oekraïne in oorlog met Rusland. De Westerse machtspositie in de wereld verschuift. Een geopolitieke blokvorming is niet ontdenkbaar.

Herman Van Rompuy, Belgisch politicus van de CD&V, werkte na zijn studies in de wijsbegeerte en toegepaste economische wetenschappen eerst als econoom bij de Nationale Bank van België. Hij begon zijn politieke loopbaan in 1973 als nationaal ondervoorzitter van de jongerenafdeling van zijn partij.

Herman Van Rompuy was premier van België in 2008-2009 en de eerste voltijdse voorzitter van de Europese Raad van 2010 tot 2014. Van Rompuy doceert in Leuven, Louvain-la-Neuve en Parijs en hij geeft dagelijks (meermaals) presentaties als voorzitter van de denktank European Policy Centre.

10u05 – 10u30

Aude Vanlander
Kliniekhoofd Transplantatiecentrum en Algemene en Hepatobiliaire Heelkunde UZGent

Dr. Aude Vanlander is afgestudeerd in 2003 aan de Universiteit Gent en heeft haar chirurgische opleiding volbracht in het UZ Gent.
Tussen 2000 en 2002 deed Aude meerdere internships aan de Northwestern University, Chicago, Illinois, USA en het Baylor College of Medicine, Houston,Texas, USA. Maar ook bij dr. W. Pearce – Vascular Surgery, en het ‘Transplantation Department’ bij dr. A. De Wolf.
In 2010 begon ze haar bijkomende opleiding in algemene en hepatobiliare heelkunde en levertransplantatie. Sinds 2013 is ze een vast staflid in de oncolgische lever- en pancreaschirurgie en levertransplantaties.

In 2017 is ze gestart met een robotisch programma. In dat opzicht geeft ze les aan het Orsi centrum, een state-of-the-art training, opleidings- en expertisecentrum voor minimaal invasieve chirurgie en robotchirurgie.

Aude maakt deel uit van de in 1958 opgerichte professionele organisatie ‘Europese Unie van Medisch Specialisten’ (EUMS) van artsen die medisch specialisten vertegenwoordigen in de Europese Unie.

In 2021 nam ze deel aan Topdokters (SBS). Professioneel wil ze vooral het transplantatie-centrum in het UZ Gent verder uitbouwen. Maar ook robotchirurgie naar een volgend niveau tillen, want dat is toch haar focuspunt.

10u30 – 11u00

Break

11u00 – 11u30

Jacques Vandermeiren
Jacques Vandermeiren is de CEO van ‘Port of Antwerp-Bruges’

Jacques Vandermeiren is sinds januari 2017 CEO van het Havenbedrijf Antwerpen-Brugge en zit het directiecomité (leadershipteam) voor. Vandermeiren was daarvoor jarenlang actief bij Electrabel en Elia, waar hij in 2012 de CEO-functie opnam. Daarnaast is hij actief in verschillende organisaties. Zo is Vandermeiren onder meer lid van de raad van bestuur van NxtPort, Kunsthuis Opera Ballet Vlaanderen, Royal Antwerp Football Club en het Belgische koffiehuis Vascobelo. Hij is medeoprichter en sinds mei 2018 voorzitter van het Belgische duurzaamheidsnetwerk The Shift.

Vandermeiren studeerde af als Master in de Rechten, een studie die hij later aanvulde met een master in de Europese Studies, een middle management opleiding aan Vlerick Business School en een ‘advanced management Program Insead’.

Hij is getrouwd met Barbara Baeckelmans, met wie hij drie kinderen heeft. Hij woont in Antwerpen.

11u30 – 12u15

Jan De Schepper
Jan De Schepper – Druk

Druk in de bedrijven en op de leidinggevenden neemt steeds toe. Elke crisis geeft een opstoot van druk. Vandaag is het Corona, Oekraïne, ‘supply chain’, inflatie… die de druk verhogen.

Sterk leiderschap is meer dan ooit van toepassing. Leiders en hun mensen moeten snel, krachtig en frequent terugbouncen. Elke keer vraagt dit energie maar tezelfdertijd vergroot de kans dat je de juiste zaken doet. Immers je bouwt ervaring op door bepaalde activiteiten te herhalen – te herhalen – en te herhalen.

Druk hoeft echter niet altijd problematisch te zijn… Leiders die hiermee kunnen omgaan – voor zichzelf en voor hun medewerkers – gebruiken druk niet alleen om mensen in beweging te brengen maar ook om hen te leren focussen, keuzes te maken, tot inzichten te komen en vol te houden!

Als je inzicht wilt hebben in jouw leiderschapstijl en in die van je medewerkers dan evalueer je die best onder druk !

Jan De Schepper heeft een master in de wetenschappen en behaalde een MBA aan Harvard. Hij was topmanager bij Telindus en Proximus. Voordien was hij 15 jaar lang nauw verbonden met KV Mechelen. Hierdoor was hij een bevoorrecht getuige van de kruisbestuiving tussen de sport- en zakenwereld. In 2015 publiceerde hij het boek ‘Kopmannen’.”Wat leiders kunnen leren van topsporters en omgekeerd’ en in 2020 het boek ‘conneXion’ dat hij samen met Paul Van Den Bosch schreef.

Jan is executive bestuurder bij BDO Digital en voorzitter van Securitas. Hij zetelt tevens in de raden van bestuur van Automation, Uman en Dobit.

In 2008 werd Jan voorzitter van ADM, het ‘Share & Connect’-platform tussen ICT-leveranciers en ICT-gebruikers.

12u15 – 12u20

Afsluiting voormiddag

12u20 – 13u45

Lunch

13u45 – 14u10

Christophe Guille
Senior Vice President – General Manager PepsiCo Central Europe

Bijna 25 jaar ( sedert 1998 ) is Christophe Guille in dienst bij PepsiCo. De eerste jaren van zijn PepsiCo-carrière was hij verantwoordelijk voor sales & marketing in Centraal Europa. Nadien werd hij benoemd tot General Manager voor Rusland.

Vandaag is hij verantwoordelijk voor 28 landen in Centraal Europa en de Balkanlanden.
Hij heeft in de regio de leiding over circa 11.000 medewerkers, waaronder meer dan 3.000 Oekraïners. De veiligheid van de Oekraïense collega’s en hun families staat sinds het uitbreken van de oorlog centraal.

Vanaf 1 oktober zal Guille benoemd worden tot SVP GM Beverages Franchise Europe.

PepsiCo realiseerde in 2021 een zakencijfer van 80 miljard dollar en is b’eursgenoteerd aan de New York Stock Exchange .
Hun missie is: To create more smiles with every bite and every sip’.
PepsiCo’s visie: ‘To lead the industry by inspiring positive choices for people and planet, with our great tasting foods & beverages’.

Guille is tevens bestuurder van Knzaj Milos, een Servisch waterbedrijf, waarvan hij in 2019 de acquisitie heeft geleid.
Zijn managementcredo is ‘Act as an owner’ en hij vindt zijn balans in de driehoek ‘Familie, Sport, en Business’.
Hij is een fervent fietser en heeft menig grand fondo op zijn palmares staan zoals de Marmotte, Les Trois Ballons en La Caniballe.

Christophe behaalde in 1982 een graduaat in sales en distributie aan het HRITO Antwerpen. Deze studie vulde hij verder aan met een ‘advanced management program’ aan INSEAD in Fontainebleau.

14u10 – 14u30

Laure De Pryck
Laure De Pryck – Master Biochemistry

In April 2012 behaalden Laure De Pryck en haar partner Nicolas Vleeshouwers de wereldtitel in acrobatische gymnastiek. Ze versloegen hiermee alle grote gymnastieklanden…
Na een carrière in Acrobatische Gymnastiek verruilde Laure wedstrijden voor optredens. Ze kreeg de kans om het podium te delen met ‘s werelds beste acrobaten van Cirque du Soleil in de shows Ovo, Quidam en SEP7IMO DIA. Totdat de COVID-19-crisis uitbrak, was ze acrobaat en performer in de show Messi10, een samenwerking tussen Cirque du Soleil en het Argentijnse gezelschap Stereotouring.

Gymnastiek is altijd een grote passie van haar geweest. Met de steun van veel mensen om haar heen heeft ze de kans gekregen om deze passie te combineren met een opleiding. Momenteel vervolledigt ze haar laatste semester van de masteropleiding Biochemie en Biotechnologie aan de Gentse universiteit. In de toekomst hoopt ze al haar passie en toewijding in dit domein te kunnen steken.

In de business weten we hoe moeilijk het is om de mensen tot topprestaties te leiden en hen tezelfdertijd gemotiveerd te houden. Atleten werken iedere dag opnieuw volgens hun objectieven, met focus, veel training en discipline. De coaches die hun atleten tot dat niveau brengen, inspireren veel business leiders. Ze willen samen met de medewerkers en hun passie voor het bedrijf/klanten/medewerkers, hun doelstellingen behalen.

De passie om haar dromen waar te maken is onmetelijk bij Laure. Een mooi voorbeeld hoe business en sport van elkaar leren.

14u30 – 15u00

Paul Van Den Bosch
Topsportcoach en oprichter Energy Lab

Leidinggevenden moeten in volatiele tijden zeer goed kunnen omgaan met druk en de daaruit volgende stress, zowel wat betreft zichzelf als wat betreft hun medewerkers.

In zijn presentatie brengt Paul Van Den Bosch een heel persoonlijke verhaal van wat de impact van stress mentaal en fysiek kan teweegbrengen. Hij reikt ook een aantal handvaten aan om met deze stress om te gaan.’

15u00 – 15u30

Break

15u30 – 15u55

Peter Genyn
Olympisch goud rolstoelracing 100m – Paralympische zomerspelen 2020

Met als credo ‘je leven stopt niet met die rolstoel’ nam Peter Genyn al vier keer deel aan de paralympische spelen. Eerst streed hij mee met het rugbyteam en de laatste twee edities met de atletieknummers. Dat leverde hem al vier medailles op, waarvan de laatste in 2021 op de 100 meter rolstoelracing.

Het is een verhaal van vallen en opstaan. Vier jaar lang heeft hij toegeleefd naar die 20 seconden om de 100 meter te rijden in de Paralympische finale. De sabotage van zijn rolstoel bij de 100 meter rolstoelracing op de Paralympische spelen in 2021, was een emotionele rollercoaster.

Peter is ervan overtuigd dat de sterkste motivatie vanuit jezelf komt. Bij zijn revalidatie gaf sport hem weer een doel in het leven. Tezelfdertijd fungeert het als uitlatingsklep bij moeilijke momenten.

Dat sport en business van elkaar kunnen leren komt in zijn bijdrage sterk tot uiting.

16u00 – 17u00

Panel Dominique Leroy, Lieve Mostrey, Isabelle Gonnissen (o.l.v. Bart Schols)
Dominique Leroy

Member of the Board of Management at Deutsche Telecom

Lieve Mostrey – CEO Euroclear Group

Sinds januari 2017 is Lieve Mostrey Chief Executive Officer van Euroclear Group. Ze startte haar carrière bij Generale Bank, later Fortis en nadien BNP Paribas Fortis in Brussel. Mevrouw Mostrey is een actief lid van verschillende initiatieven die bijdragen tot de ontwikkeling en de groei van de financiële sector.

Isabelle Gonnissen – Founder ’30 dagen zonder klagen’ – EU Sales Solvay

‘Isabelle Gonnissen is de bezielster achter succesvolle campagnes zoals ’30 dagen zonder klagen’ en ‘Koffie zonder klagen’, die meer dan 80.000 Belgen inspireerden om positiever in het leven te staan. Zij is verantwoordelijk voor de EU-verkoop bij Solvay.’

Bart Schols – Journalist VRT – Moderator panelgesprek

Bart Schols is journalist bij VRT. Sinds september 2015 presenteert hij het actualiteitsprogramma ‘De Afspraak’ op Canvas.

17u00 – 17u10

Afsluiting

17u10 – 18u30

Netwerking

Sprekers

REEDS BEVESTIGDE SPREKERS

 • Herman Van Rompuy
  Voormalig voorzitter van de Europese Raad
 • Hans De Cuyper
  CEO Ageas
 • Laure De Pryck
  Artieste – Cirque du Soleil
  Master Biochemistry & Biotechnology – UGent
 • Jacques Vandermeiren
  CEO Port of Antwerp – Bruges
 • Christophe Guille
  Senior VP & General Manager PepsiCo Central Europe
 • Peter Genyn
  Olympisch goud rolstoelracing 100m – Paralympische zomerspelen 2020
 • Jan De Schepper
  Belgisch ondernemer
 • Paul Van Den Bosch
  Topsportcoach en oprichter Energy Lab
 • Aude Vanlander
  Kliniekhoofd
  Transplantatiecentrum en Algemene en Hepatobiliaire Heelkunde UZGent
 • Dominique Leroy
  Member of the Board of Management at Deutsche Telecom
 • Lieve Mostrey
  CEO Euroclear Group
 • Isabelle Gonnissen
  Founder ’30 dagen zonder klagen’ – EU Sales Solvay
 • Bart Schols
  Moderator
Herman Van Rompuy

Hans De Cuyper

Herman Van Rompuy

Herman Van Rompuy

Paul Van Den Bosch

Aude Vanlander

Jacques Vandermeiren

Jacques Vandermeiren

CEO Summit spreker - Jan De Schepper

Jan De Schepper

Paul Van Den Bosch

Christophe Guille

Laure De Pryck

Laure De Pryck

Paul Van Den Bosch

Paul Van Den Bosch

Jacques Vandermeiren

Peter Genyn

CEO Summit spreker - Dominique Leroy

Dominique Leroy

Lieve Mostrey

Lieve Mostrey

Jacques Vandermeiren

Isabelle Gonnissen

CEO Summit spreker - Dominique Leroy

Bart Schols

Partners

AG Campus

Nieuwbrug 17
1000 – Brussel

De CEO Summit steunt thousand hills of hope.
Zij steunen projecten voor straat- en weeskinderen en de arme
bevolking van Rwanda. Meer info: www.thousandhillsofhope.be 

De CEO Summit steunt thousand hills of hope. Zij steunen projecten voor straat- en weeskinderen en de arme
bevolking van Rwanda. Meer info: www.thousandhillsofhope.be.